×
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی:

اطلاع کامل شورای حکام از بن‌بست قطعی قطعنامه ضدایرانی در شورای امنیت

علی خضریان با اشاره به قطعنامه ضدایرانی اخیر شورای حکام آژانس، گفت: شورای حکام، قطعنامه ضدایرانی که تصویب کرده را به شورای امنیت ارجاع نمی دهد چرا که می داند اعضای دائم آن حق وتو دارند.

  • ۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۶
  • ایکانا
  • ۰
  • اطلاع کامل شورای حکام از بن‌بست قطعی قطعنامه ضدایرانی در شورای امنیت

    به گزارش صبح مجلس؛ علی خضریان با بیان اینکه صدور قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی از دو منظر داخلی و بین المللی قابل توجه است، گفت: لازم است که در داخل کشور سر مسائل هسته ای هم نظر باشیم تا در خارج از کشور با سوءاستفاده از این موضوع، چنین قطعنامه‌هایی را علیه ما به تصویب نرسانند.

    نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به یکی از دیدگاه هایی که در کشور در خصوص نحوه پیگیری مسائل هسته ای دنبال می شود، گفت: عده ای به غلط بر این نظرند با توجه به اینکه اکتبر ۲۰۲۵ یعنی ۲۶ مهر ۱۴۰۴، زمان ۱۰ ساله برجام به پایان می رسد و بسیاری از محدویت های هسته ای از جمله قطعنامه های ۱۶۹۶، ۱۷۳۷، ۱۸۰۳، ۱۸۰۵ و مهم ترین آنها یعنی ۱۹۲۹ برداشته می شود، باید مراعات آژانس و کشورهای غربی عضو ۱+۴ را داشته باشیم.

    وی افزود: آنها بر این اعتقادند که بعد از انقضای برجام، تحریم های سازمان ملل که شامل تحریم های آمریکا در کنگره و اروپایی ها می شود نیز پایان می یابد از این رو باید در مدت زمان باقیمانده، از ظرفیت مماشات استفاده کنیم تا آنها اسنپ بک را فعال نکنند. این جریان فکری متأسفانه قصد دارد با اعطای امتیازهای فراپادمانی که خلاف قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها است، کشورهای غربی را راضی نگاه دارد؛ این در حالی است که این قانون می گوید امتیازها حتما باید در قالب پادمان باشد.

    خضریان همچنین اقداماتی که در سفر اخیر گروسی به ایران انجام شد را خلاف قانون دانست و افزود: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با جدیت پیگیر این موضوع است چرا که نباید هیچ اقدامی خلاف قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها صورت گیرد و هر تصمیم جدیدی باید در صحن مجلس به تصویب برسد.

    این نماینده مردم در مجلس دوازدهم در ادامه به تشریح مسیر اسنپ بک در برجام پرداخت و گفت: بر این اساس هرگاه یکی از طرفین قرارداد برجام اعلام کند طرف مقابل به یکی از وظایف عمده و اصلی خود عمل نکرده و در مسیر تعیین شده قرار نگرفته، طبق این قرارداد مسیر اسنپ بک که در قرارداد پیش بینی شده، آغاز می شود.

    وی در ادامه یادآور شد: یکی از نقدهایی که به دولت روحانی می شود این است که وقتی ترامپ از برجام خارج شد، جمهوری اسلامی ایران از کمیسیون مشترک برجام نخواست تا از اسنپ بک استفاده کند و حتی مکاتبه جدی هم صورت نگرفت که البته دلیل آن نیز این بود که خودشان می دانستند مسیر ثبت اعتراض یک طرفه بوده و طرف مقابل، قائل به آن نیست.

    خضریان ادامه داد: اکنون نکته عجیب اینجاست که همین جریان امروز معتقد است باید با امتیازهای فراپادمانی از اسنپ بک جلوگیری شود و فراموش کرده اند سه کشور اروپایی در ژانویه ۲۰۲۰ که مصادف با دی ماه ۹۸ است، با ادعای عدم عمل به تعهدات برجام، اسنپ بک را آغاز کردند.

    عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه با بیان اینکه آن زمان نه دولت شهید رئیسی بود و نه قانون اقدام راهبردی به تصویب رسیده بود که بگویند باعث این موضوع شده است، گفت: اروپایی ها علیرغم اینکه به تمام تعهدات خود در برجام عمل کردیم، ادعای عمل به آن را مطرح کرده و اسنپ بک را آغاز کرد و زمان رسیدگی آن را نیز تمدید کردند؛ دولت وقت هم پایان آن را بدون زمان رها کرد. این موضوعات برای برهه ای است که هیچ جنگی در عرصه منطقه و بین الملل نبود و حتی جنگ اوکراین هم آغاز نشده بود.

    وی در ادامه با بیان اینکه غربی ها به دلیل عدم داشتن طرح جایگزین برجام، اسنپ بک را نگاه داشتند تا به عنوان یک سیاست چماق و هویج از آن استفاده کنند، اظهار کرد: با این حال ایران در صورت افزایش فشارها، در سیاست های هسته ای خود تجدیدنظر خواهد کرد. اسنپ بک غربی ها نیز از گذشته آغاز شده اما معلق مانده است لذا لازم نیست امتیازات فراپادمانی بدهیم.

    خضریان در ادامه با تأکید بر اینکه شورای حکام، قطعنامه ضدایرانی که تصویب کرده را به شورای امنیت ارجاع نمی دهد چرا که می داند اعضای دائم آن حق وتو دارند، رأی مخالف می دهند، عنوان کرد: تصویب چنین قطعنامه ای دو مرحله دیگر نیز سابقه داشته که به دلیل استفاده از حق وتو از سوی دو عضو دائم شورای امنیت، نتیجه نداد و به بن بست رسیدند لذا قصد ندارند با ارجاع این قطعنامه به شورای امنیت، افکار عمومی را علیه خود کنند که در حال سیاسی‌کاری هستند.

    نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس در ادامه تصریح کرد: وضعیت برنامه هسته ای صلح آمیز ایران به کرّات برای آژانس اثبات شده است و اگر غیر ا از این بود پای برجام را امضا نمی کردند لذا خود آنها نیز به سیاسی بودن پرونده واقف هستند و قطعنامه را به شورای امنیت نمی برند فقط از آن به عنوان ابزار چانه زنی استفاده می کنند تا در خلاء عدم انجام تعهدات خود در چارچوب برجام، ایران را وادار به تعهدات فراپادمانی کرده و باج گیری کنند.

    عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه پر واضح است که دست غربی ها در این موضوع خالی است، خاطرنشان کرد: قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها نیز در راستای مقابله با همین امتیازخواهی ها تصویب شد و دولت مکلف است در چارچوب این قانون، موضوعات هسته ای را پیگیری کند لذا طبق این قانون صرفا در چارچوب پادمان همکاری می کنیم./پایان پیام

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=22055

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس