به گزارش صبح مجلس؛ محمد جواد عسکری در پنل بیست و نهمین نشست کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متعهد (COP 29) که در باکو درحال برگزاری است گفت: ما در دنیای خطرناک و پرتلاطمی زندگی می کنیم، دورانی از تهدیدات فزاینده، رقابت استراتژیک و درگیری و تغییرات آب و هوایی.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در حال حاضر تغییرات آب و هوایی یک تهدید جدی برای امنیت غذایی جهانی است و خطر اصلی آن تهدید تولید مواد غذایی در جهان محسوب میشود. علاوه بر آن هزینههای زندگی را بسیار افزایش میدهد. خشکسالی، امواج گرما، سیل و آفتهای جدید باعث میشود که تولیدکنندگان نتوانند محصول دلخواه خود را در گوشه و کنار جهان پرورش دهند. از سوی دیگر تغییرات بد آب و هوایی شرایط را برای پرورش دام و انواع ماهیها سختتر میکند و در صورتی که تلاشها برای کاهش انتشارات گازهای گلخانهای به نتیجه نرسد شرایط بسیار بدتر هم میشود.
وی افزود: بنابراین ما به یک تغییر اساسی در رویکرد امنیت غذایی با تمرکز بر راه حل های بلند مدت پایدار نیاز داریم. بدون تغییر و بدون اقدام، وضعیت بدتر خواهد شد.
عسکری تصریح کرد: با تغییر سیستمهای کشاورزی، پتانسیل زیادی برای کاهش تغییرات آب و هوایی و حمایت از زندگی صلحآمیز، انعطاف پذیر و فراگیر برای همه وجود دارد. یک دنیای غذایی امن و مغذی برای همه، نیاز به سرمایه گذاری گسترده، نوآوری، علم، فناوری و همکاری گسترده بین طیف وسیعی از بازیگران از جمله دولتها، بخش خصوصی، مؤسسات دانشگاهی و تحقیقاتی و جامعه مدنی دارد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: امنیت غذایی زمانی ایجاد می شود که تمامی افراد به صورت مستمر دارای توانایی جسمانی و اقتصادی لازم برای دستیابی به مواد غذایی کافی و امن بوده و می توانند نیازها و اولویت های غذایی خود برای داشتن یک زندگی پویا را پوشش دهند. این تعریف چهار رکن مهم امنیت غذا را به وجود آورده است؛ موجودی (فراهمی)، دسترسی، سلامت و استفاده و بهره برداری و ثبات و پایداری.
کشورها بهطور غالب هفت استراتژی را برای تأمین امنیت غذایی در بین شهروندانشان دنبال میکنند. این استراتژیها عبارتند از: استراتژی حمایت، خدماتدهی و کمکرسانی، استراتژی سرمایهگذاری در بازار و تبلیغات، استراتژی یافتن منابع جدید و محصولات جایگزین، استراتژی توانمندسازی، استراتژی ذخیرهسازی، استراتژی تحولات ساختاری و نهادسازی و استراتژی تحقیق و توسعه.
رئیس هیات پارلمانی کشورمان در این اجلاس اظهار کرد: امنیت غذایی در ایران چالشهای متعددی را به همراه دارد. ایران طی سالهای گذشته به دلیل تحریمهای طولانیمدت بینالمللی دچار رکود اقتصادی شده است. نوسانات قیمتی، کمبود منابع آبی، تغییرات آب و هوایی و نابرابری در توزیع غذا برخی از این چالشها هستند. برای مقابله با این چالشها، لازم است که دولت و سازمانهای ذیربط اقدامات مناسبی را به عمل بیاورند.
وی گفت: سازمانها و نهادها برای تامین امنیت غذایی در یک کشور و نظام اجتماعی باید با هم همکاری داشته باشند و با هماهنگی یک سازمان متولی امنیت غذایی، بر تولید یا واردات مواد و محصولات غذایی، آموزش و تبلیغ و آگاهی دادن به جامعه و سیاست گذاریهای کلان اقتصادی نقش ایفا کنند. سازمان متولی امنیت غذایی باید نسبت به نوع مواد غذایی، میزان و قیمت آنها همیشه مطلع باشد و بررسی کند که همه مردم از نظر فیزیکی به این غذا دسترسی داشته باشند و درآمدشان به قدری باشد که بتوانند این غذا را بخرند. این سازمان در صورت بروز بحران باید زنگ خطر را به صدا در آورد و اندازه گیری این امنیت را بر عهده بگیرد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: همه ما به تنهایی نمیتوانیم سلامت و امنیت غذایی را در مواجهه با تغییرات آب و هوایی تامین کنیم بلکه رویکرد مشارکتی، متعهدانه و تعاملی لازم است تا با کمک هم و مسئولیت مشترک، امنیت غذایی را به مسیر اصلی و پایدار خود برگردانیم و زندگی میلیون ها نفر را برای سال های آینده نجات دهیم./پایان پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.