×
عضو کمیسیون انرژی مجلس:

حل مشکل سوخت نیروگاه‌ها و آلودگی هوا درصورت تصفیه مازوت

عبدالحسین همتی سراپرده با بیان اینکه حل مشکل سوخت نیروگاه‌ها و آلودگی هوا درصورت تصفیه مازوت در کوتاه مدت امکان‌پذیر است، گفت: دولت باید برای تهیه فیلترهای تصفیه مازوت هزینه‌ کند.

  • ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۴
  • ایکانا
  • ۰
  • حل مشکل سوخت نیروگاه‌ها و آلودگی هوا درصورت تصفیه مازوت

    به گزارش صبح مجلس؛ عبدالحسین همتی سراپرده با اشاره به راهکارها و علل کمبود انرژی در کشور برای تامین سوخت نیروگاه‌ها که منجر به قطعی برق مشترکان خانگی شده است، گفت: ازجمله راهکارهای بلند مدت برای حل مشکل ناترازی در کشور، افزایش تولید و تبدیل ایران به هاب انرژی منطقه و به نوعی راه‌اندازی تجارت گازی است که البته نیاز به جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی با افزایش دیپلماسی انرژی و کاهش بورکراسی اداری دارد.

    نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: درصد نیروگاه‌های -که در کشور با مازوت کار می‌کنند- چندان قابل‌ملاحظه نیست و در بیشتر نیروگاه‌ها گازوئیل و گاز سوزانده می‌شود لذا باید علت آلودگی هوا را خودروها و وسایل حمل و نقل فرسوده و سوخت بی‌کیفیت دانست.

    وی افزود: با این وجود راهکار دیگر برای برای کاهش ناترازی گاز این است که مازوت بیشتری سوزاند، البته به شرط آنکه این مازوت کاملا تصفیه شود و درصد گوگرد آن تا سطحی- که دیگر برای سلامتی مردم و محیط زیست ضرری نداشته باشد- پایین آورد.

    همتی با اشاره به اعلام آمادگی شرکت‌های دانش‌بنیان برای تصویه سوخت مازوت با تولید فیلترهای لازم برای انجام این کار، ادامه داد: دولت باید از ظرفیت شرکت های دانش بنیان نهایت استفاده را کند تا بتوان از ابرچالش ناترازی عبور کرد.

    این نماینده مجلس در ادامه توضیح داد: اگرچه ایران جایگاه دوم را در ذخایر گازی جهان و جایگاه سوم را در تولید دارد، اما به دلایل مختلف ما با این ناترازی رو به رو هستیم، به‌عنوان مثال در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان دو منبع انرژی وجود ندارد، بدین معنا که حتی وسایل گرمایشی و اجاق‌های پخت و پز آن‌ها نیز با برق کار می‌کند چراکه هزینه انتقال گاز بسیار بالا است و از طرفی می‌توان گاز تولیدی خود را صادر و درآمد حاصل از آن را صرف تولید انرژی‌های تجدیدپذیر کرد.

    همتی سراپرده همچنین با بیان اینکه در بسیاری دیگر از کشورها زغال‌سنگ سوخت اصلی است، مطرح کرد: اگرچه ایران نیز معادن زغال‌سنگ بسیاری دارد اما تعداد معادن فعال -که بهره‌برداری قابل‌ملاحظه داشته باشند- محدود است.

    عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آلمان باوجود اینکه کشور چندان آفتابی نیست سالانه ۶۶ هزار مگاوات برق صرفا از پنل‌های خورشیدی تولید می‌کند در حالی که کل تولید برق ما ۷۰ هزار مگاوات است، بنابراین ما نیز باید سیاست‌های کلان خود را در حوزه انرژی اصلاح کنیم و باور کنیم با یک دست نمی‌توان چند هندوانه برداشت چراکه باوجود تحریم‌ها و نبود سرمایه‌گذار به معنای واقعی، تولید توامان برق، گاز، بنزین، گازوئیل و دیگر انرژی‌ها امکان‌پذیر نیست./پایان پیام

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=21839

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس