به گزارش صبح مجلس؛ محمدتقی نقدعلی در مورد راه اندازی دادگاههای صلح در مرکز استانها، گفت: وظیفه این دادگاه ها صلح و سازش میان طرفین دعوا است البته وظیفه صدور حکم را ندارند و این کار وظیفه دادگاه است؛ بر اساس قانون جدید شوراهای حل اختلاف مصوب مجلس یازدهم با توجه به اینکه شوراهای حل اختلاف در بسیاری از موارد در اموری با ماهیت قضایی وارد شدند و مکمل کار سیستم قضا بودند بنابراین پیش بینی تشکیل و راه اندازی دادگاه صلح مدنظر قرار گرفت.
وی افزود: در گذشته تایید احکام صادره شوراهای حل اختلاف توسط روسای دادگستری تنفیذ می شد اما در حال حاضر جزء مکملی کنار شعب شوراهای حل اختلاف پیش بینی شده و در اموری که نیاز به صدور حکم دارد دادگاه صلح تشکیل شده و قاضی مستقر در شعبه کار روسای دادگستری را انجام می دهد.
کوتاه کردن روند دادرسیها و جلوگیری از اطاله دادرسی از مزایای تشکیل دادگاه صلح
نماینده مردم خمینی شهر در مجلس دوازدهم، کوتاه کردن روند دادرسیها و جلوگیری از اطاله دادرسی را از مزایای تشکیل دادگاه صلح دانست و گفت: این مهم اقدامی موثر برای نظم و نسخ دادن و تکمیل ساختار شوراهای حل اختلاف و کاهش پرونده های قضایی به دادگستری است.
نقدعلی یادآور شد: در واقع قوه قضائیه به این مرحله رسید که شوراهای حل اختلاف در عین حال که به حل اختلافات می پردازند به اموری که ماهیت قضایی دارند با حضور یک قاضی مستقر در شعبه مستقر کار را جلو ببرند./پایان پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.