به گزارش صبح مجلس؛ مهدی محمدباقری، مدیرکل توسعه سرمایه انسانی مجلس و دبیر جشنواره شهید مدرس با اشاره به مناسبت آغاز فرآیند این جشنواره در سال جاری، گفت: جشنواره شهید مدرس که در آستانه پنجمین دوره آن هستیم؛ از سال ۱۳۹۹ و با تشکیل مجلس یازدهم شکل گرفت. درواقع با رویکرد تحولی که محمدباقر قالیباف در رأس مجلس داشت، تصمیم بر این شد که برای تحقق چهار رویکرد اصلی «هوشمندسازی»، «مردمیسازی، «شفافسازی» و «کارآمدسازی» یک جشنواره مشابه جشنواره شهید رجایی که درون قوه مجریه برگزار میگردد را در قوه مقننه هم برگزار کنیم.
محمدباقری با تأکید بر اینکه جشنواره شهید مدرس برای کمک به تحقق مجلس تراز انقلاب اسلامی شکل گرفته است، تصریح کرد: این جشنواره از ابتدا یک چشمانداز برای خود تحت عنوان «مجلس تراز انقلاب اسلامی» -که چشمانداز کلی مجلس شورای اسلامی و قانونگذاری و نظارت در قوه مقننه است- تعریف کرده و ماموریت آن هم فرهنگسازی در درون و بیرون از قوه مقننه برای رسیدن به آن چشمانداز از طریق تشویق و تقدیر از اقدامات برتر در این حوزه است.
محمدباقری با اشاره به اینکه جشنواره شهید مدرس در سه بخش کلی «پارلمان»، «مردم و نخبگان» و«کارمندان و واحدهای مجلس» برگزار میشود، عنوان کرد: بخش «پارلمان» شامل کمیسیونها، نمایندگان و صحن مجلس است و درواقع تلاشها و اقدامات این سه حوزه ارزیابی و از برترینها تقدیر میشود.
وی اضافه کرد: در بخش پارلمان، خروجی یا عملکرد مجلس در سه بخش قوانین، اقدامات نظارتی و ایدهها و طرحهایی که نمایندگان ارائه میکنند اما ممکن است به قانون تبدیل نشود مورد نظر است. درواقع در بخش پارلمان به دنبال این هستیم که قوانین برتر، اقدامات نظارتی برتر و کمیسیونهای برتر را شناسایی و تقدیر کنیم که سال گذشته و در چهارمین دوره جشنواره شهید مدرس ما این سه محور را برای بخش پارلمان در نظر گرفتیم و سه قانون برتر ، سه کمیسیون برتر و سه اقدام نظارتی برتر را انتخاب و از سوی رئیس مجلس مورد تقدیر واقع شدند.
دبیر جشنواره شهید مدرس با اشاره به عدم حضور بخش پارلمان در دوره پنجم جشنواره، گفت: امسال به دلیل اینکه در سال آغازین مجلس دوازدهم هستیم و هنوز خروجی خاصی از مجلس در بحثهای قانونگذاری و اقدامات نظارتی نداریم و از طرفی طی چند ماه نمیتوان ارزیابی درستی از عملکرد کمیسیونها داشت، بخش پارلمان را در پنجمین دوره جشنواره شهید مدرس نداریم.
مدیرکل توسعه سرمایه انسانی مجلس در معرفی بخش «مردم و نخبگان» جشنواره شهید مدرس عنوان کرد: در بخش «مردم و نخبگان» دو رویداد کلی انجام میشود؛ یکی رویداد دریافت آثار، ایدهها و طرحهای مردمی و نخبگانی و دیگری رویداد شناسایی و انتخاب اقدامات تحولی برتر. ابتدا با طراحی پوستر جشنواره و انتشار آن یک فراخوان به همه بخشهای نخبگانی و مردمی میدهیم و از آنها دعوت میکنیم که در موضوعات خاص هر دوره از جشنواره، آثار، طرحها، ایدهها و پیشنهادات خود را ارائه دهند. که امسال هم این فراخوان منتشر و از ۱۸ مهرماه این اطلاعرسانی به بخشهای مختلف صورت گرفت.
دبیر جشنواره شهید مدرس ادامه داد: رویداد دوم بخش «مردم و نخبگان» جشنواره هم که تحت عنوان «رویداد اقدامات تحولی» شناخته میشود به این صورت است که با همه دستگاههای اجرایی، وزارتخانهها و نهادهای مختلف نامهنگاری و درخواست کرده تا اقدامات تحولی خود مبتنی بر قوانین مصوب مجلس را به ما معرفی کنند تا ما آنها را احصاء و داوری کنیم و از سه اقدام تحولی برتر تقدیر شود؛ سال گذشته این روند انجام شد و در بخش اقدامات تحولی، «درگاه ملی صدور مجوزهای کسب و کار» که مبتنی بر قانون تسهیل صدور مجوزهایکسبوکار است، «جایزه ملی جوانی جمعیت» که مبتنی بر قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت طراحی شده و «درگاه ملی دولت الکترونیک» که مبتنی بر مصوبه مجلس راهاندازی شده است، به عنوان سه اقدام تحولی برتر انتخاب و با لوح تقدیری از جانب رئیس مجلس تقدیر شدند.
محمدباقری در ادامه در معرفی بخش سوم جشنواره شهید مدرس توضیح داد: بخش «کارمندان و واحدهای مجلس» امسال نیز مانند سالیان گذشته این بخش از جشنواره برقرار است و از هر معاونت و همچنین مراکز تابعه مجلس -مرکز پژوهشهای مجلس، کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس و دیوان محاسبات- یک مدیر و یک کارمند نمونه انتخاب و تقدیر میشوند. در کنار آن از هر معاونت مجلس یک واحد هم به عنوان واحد نمونه انتخاب و در مراسم اختتامیه جشنواره توسط رئیس مجلس تقدیر میشوند.
مدیرکل توسعه سرمایه انسانی مجلس با اشاره به اینکه تا قبل از مجلس یازدهم جشنواره ساختارمند نبود و کمیتهها و مسئولان آنها مشخص نبودند، اضافه کرد: در مجلس یازدهم ساختاری برای جشنواره شکل گرفت، یک دبیرخانه، دبیر جشنواره و کمیتههای مختلف نظیر «اطلاعرسانی و تبلیغات»، «فناوری»، «مردمیسازی»، «شاخصهای مجلس تراز انقلاب اسلامی» و «اجرایی» مبتنی بر برنامهریزی جشنواره تشکیل شد که هر کدام مسئولان و برنامههای مشخصی دارد.
دبیر جشنواره شهید مدرس در بخش دیگر صحبتهای خود به تقویم اجرایی پنجمین دوره این جشنواره اشاره و عنوان کرد: شروع کار پنجمین دوره جشنواره شهید مدرس از شهریورماه سال جاری بود، فراخوان عمومی جشنواره در بخش نخبگان و مردم در مهرماه منتشر شد که دریافت ایدهها و طرحهای مردمی در این بخش تا ۱۸ آبانماه مهلت دارد؛ البته ممکن است یک هفته هم تمدید شود. مراسم پایانی جشنواره هم مانند ادوار گذشته در هفته مجلس و به احتمال زیاد روز ۱۰ آذر برگزار خواهد شد.
به گفته محمدباقری، برنامهریزی و اجرای بخش «کارمندان و واحدها»ی جشنواره شهید مدرس هم از حدود یک ماه و نیم پیش شروع شده و پس از تشکیل کارگروه انتخاب واحد و کارمند نمونه، کارمندان و واحدهای نمونه انتخاب و در روز اختتامیه معرفی و تقدیر خواهند شد.
لازم به ذکر است؛ جشنواره شهید مدرس هر ساله در آذرماه و به مناسبت سالگرد شهادت آیتالله سید حسن مدرس و روز مجلس برگزار میشود./پایان پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.