×
محمدجواد لاریجانی:

آینده پژوهی بدون تعیین موضوع و هدف، بی معنا می شود / سند نویسی در کشور تبدیل به یک رویه بی ربط شده است

رئیس پژوهشگاه دانش های بنیادی در نشست کارآمدی مدل سندنویسی برای چشم انداز پردازی ایران آینده از روند سندنویسی گسترده در کشور انتقاد کرد و گفت که این روند تنها منجر به گسترش بوروکراسی اداری در کشور شده است.

  • محمدامین سالاری
  • ۲۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۴
  • روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس
  • ۰
  • آینده پژوهی بدون تعیین موضوع و هدف، بی معنا می شود / سند نویسی در کشور تبدیل به یک رویه بی ربط شده است

    دهمین نشست از سلسله نشست‌های هم آفرینی تصویر ایران آینده با محوریت کارآمدی مدل سندنویسی برای چشم‌انداز پردازی ایران آینده با حضور محمدجواد لاریجانی، رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و جمعی از کارشناسان این مرکز و صاحب‌نظران حوزه آینده پژوهی برگزار شد.

    محمد جواد لاریجانی در این نشست، آینده پژوهی را یکی از دانش‌های نوین دانست که برای وصف آینده جهت ترسیم چشم‌انداز و اهداف بلند مدت ضروری و مهم است.

    وی افزود: من در کتاب درس‌های سیاست خارجی در فصل‌های آخر به کاربست آینده پژوهی در حوزه سیاست خارجی پرداختم و بر این اساس امور مهم حوزه سیاست خارجی را احصاء کردم.

    رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، تصریح‌کرد: در امر آینده پژوهی نباید دچار پراکندگی شویم بلکه باید یک موضوع را تعیین کرده و در همان مسیر به جلو حرکت کنیم.

    لاریجانی تأکید کرد: آینده پژوهی باید خروجی داشته‌باشد تا از آن بتوان در برنامه‌ریزی‌های مختلف حاکمیتی استفاده‌کرد و اگر این خروجی به‌دست نیاید آینده پژوهی کامل و دقیق انجام نشده است.

    وی سپس با انتقاد از روند سندنویسی در کشور گفت: هزاران سند در داخل و خارج از کشور ایجاد کردیم که هیچ‌کدام هم عملیاتی نشده و تنها تبدیل به یک عرف در کارهای اداری ما گشته به‌طوری که عملاً سندنویسی را به یک امر بی‌ربط تبدیل کرده است.

    رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی گفت: این نوع سندنویسی تنها به گسترش بوروکراسی و دفتر و تشکیلات در کشور تبدیل شده و گاهاً مانع تحقق اهداف کشور می‌شود.

    وی با تأکید بر اصل اختصار در سندنویسی اشاره کرد: باید اهداف اساسی در قالب پروژه‌های زمان‌دار تعریف شده و هر پروژه به یک فرد یا نهاد سپرده شود تا مشخص شود که چه کسی باید پاسخ‌گو باشد.

    رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی یکی از پروژه‌های بزرگ ایران آینده را خلق ارزش از صنعت نفت کشور دانست و عنوان کرد: صنعت نفت در بسیاری از دانش‌ها و صنعت‌ها مؤثر است و می‌تواند موتور پیشرفت ملی به‌حساب آید.

    تدوین اسناد بر اساس نیازهای کشور نه امور هیجانی، اجماع سازی در مورد اسناد در کشور و توجه به فناوری‌های نوین از جمله محورهایی بود که صاحب نظران حاضر در سخنان خود به آن اشاره کردند. /پایان پیام

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=20820

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    صبح مجلس
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس