×
مرکز پژوهش‌های مجلس بررسی کرد؛

آبله میمون در جهان و ایران و نحوه مواجهه با آن

مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی به بررسی نحوه مواجهه با آبله میمون در جهان و ایران پرداخت.

  • محمدامین سالاری
  • ۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۷
  • روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس
  • ۰
  • آبله میمون در جهان و ایران و نحوه مواجهه با آن

    دفتر مطالعات اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی با عنوان «آبله میمون در جهان و ایران و نحوه مواجهه با آن» آورده است که آبله میمونی یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که به‌عنوان یک تهدید بالقوه با قابلیت همه‌گیری در سطح جهانی شناخته می‌شود. این بیماری در گذشته به‌طور عمده به مناطق آفریقا محدود بود، اما در سال ۲۰۲۲ به یک اپیدمی جهانی تبدیل شد که در نهایت فروکش کرد.

    این گزارش مطرح می‌کند که پس از آن، در سال ۲۰۲۴، به‌دلیل تغییرات در الگوی بیماری در آفریقا، مواردی از یک کلاد جدید از این ویروس در کشورهای دیگر نیز گزارش شده‌است. برهمین اساس سازمان بهداشت جهانی مجدداً آبله میمونی را به‌عنوان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی اعلام کرده است.

    این گزارش بیان می‌کند که اخیراً، مواردی از این بیماری در کشورهای همسایه ایران نیز شناسایی‌شده‌اند؛ به‌عنوان نمونه، سه مورد تأیید شده در پاکستان در ماه گذشته گزارش شد. لذا درک دقیق این بیماری و بهره‌گیری از تجارب همه‌گیری‌های پیشین اهمیت فراوانی دارد.

    در این گزارش آمده است که بر اساس درس آموخته‌های سایر کشورها، برای مقابله با بیماری آبله میمونی و جلوگیری از گسترش آن، اتخاذ سیاست‌های جامع و چندبعدی ضروری است. به‌طور کلی این سیاست‌ها شامل تقویت سیستم‌های نظارت و شناسایی سریع موارد مشکوک، اطلاع‌رسانی عمومی و آموزش پیشگیرانه برای کاهش خطرات، بهبود زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی به‌ویژه در مناطق مرزی، ارتقای توانمندی‌های آزمایشگاهی برای تشخیص سریع، تشدید مراقبت‌های مرزی با همکاری دستگاه‌های مختلف، برنامه‌ریزی برای سناریوهای احتمالی و استفاده از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی جهت بهبود مدیریت و تصمیم‌گیری است.

    این گزارش خاطرنشان می‌کند که در راستای مدیریت این وضعیت اضطراری، سازمان جهانی بهداشت نیز شش محور کلیدی را مشخص کرده است که شامل هماهنگی اضطراری، نظارت مشارکتی، حمایت از جامعه، ارائه مراقبت‌های بالینی، دسترسی به اقدامات پیشگیری و مقابله، و توسعه تحقیقات علمی است. این اقدامات می‌توانند به‌عنوان چارچوبی جامع برای پیشگیری از شیوع گسترده بیماری در کشور عمل کنند.

    متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=20308

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    صبح مجلس
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس