به گزارش صبح مجلس؛ علیرضا عباسی عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در خصوص انجام سرشماری سراسری بخش کشاورزی، گفت: یکی از تکالیفی که در برنامه هفتم توسعه آورده شده، این است که در تولید محصولات کشاورزی باید به خودکفایی پایدار برسیم و خودکفایی در برخی از محصولات باید به ۹۰ درصد برسد و برای این موضوع نیازمند برخی پیش نیازها هستیم.
نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: یکی از مهمترین پیش نیازها برای رسیدن به خودکفایی شناسایی وضع موجود است، باید بدانیم در کجای مسیر ایستاده ایم و برای ارتقاء این جایگاه باید چه کارهایی انجام دهیم و این نیاز به آمار دقیق در حوزه کشاورزی دارد.
وی افزود: باید بتوانیم آمار موجود در حوزه کشاورزی را با ضریب اطمینان زیادی به دست بیاوریم تا قانون گذار و مجری بتواند به آن اطمینان کند. اگر مطرح میکنیم که باید بهرهوری ۵۰ درصد افزایش پیدا کند باید بدانیم درحال حاضر این میزان در حوزه گندم چه اندازه است و برای آن به آمار دقیق نیاز داریم.
این نماینده مردم در مجلس، گفت: قانون گذار و مجری قانون مکلف شده اند هر ده سال یکبار سرشماری در حوزه کشاورزی داشته باشیم و آخرین بار این سرشماری در سال ۱۳۹۳ انجام شده است. باید براساس قانون در سال جاری این سرشماری انجام شود. باید بسترها برای اجرای سرشماری فراهم گردد اما نباید دقت را فدای سرعت کنیم.
عباسی با تاکید بر اینکه افرادی که برای اجرای سرشماری بخش کشاورزی وقت میگذارند باید توجه کنند تا دقت، فدای سرعت نشود عنوان کرد: باید سرشماری به نحوی انجام شود که قانون گذار و مجری به آمارها اطمینان کند زیرا برای رسیدن به اهداف قانون به شناسایی وضع موجود و هدف تعیین شده نیاز داریم.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه باید آمار و اطلاعات واقعی باشد، ادامه داد: کسب اطلاعات از افراد بدون فرهنگسازی و تبیین اهمیت این آمارها کاردرستی نیست، باید فرصت و زمان کافی وجود داشته باشد تا تبلیغات محیطی و رسانهای انجام و صدا و سیمای پای کار بیاید و مردم را نسبت به اهمیت سرشماری آگاه کند و کشاورزان نیز با دید باز در این اقدام مشارکت کنند.
نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ممکن است فعالین بخش کشاورزی به دلیل عدم شناخت از اهمیت سرشماری کم اظهاری و یا بیش اظهاری داشته باشد و هرکدام از این اتفاقات کشور را برای تصمیمگیری دچار مشکل کند. به همین دلیل باید به فعالین بخش اطمینان دهیم تا مسئولانه مشارکت کند و آمار دقیق ارائه نماید.
وی افزود: افرادی که سرشماری انجام میدهند باید اطلاعات و مهارتهایی داشته باشند، تا با بررسی پاسخها گزینه های موجود در پرسشنامه از صحت اطلاعات ارائه شده اطمینان پیدا کند. باید سرشماران و کارشناسان را از نظر فنی تقویت کنیم.
این نماینده مردم در مجلس گفت: برخی از دستگاهها، وزارتخانهها و سازمانها سامانههایی دارند که اطلاعاتی در آن وجود دارد، اگر این سامانهها به یکدیگر متصل شوند میتوان خطاهای موجود در سرشماری را برطرف کرد.
عباسی عنوان کرد: شرایط و اهمیت سرشماری سراسری بخش کشاورزی ما را به این نقطه میرساند که اگر روند موضوع تا امروز به خوبی طی نشده و زیرساختها فراهم نیست در زمان برگزاری سرشماری بازنگری کنیم تا به درد سرشماریهای قبلی مبتلا نشود. زیرا برخی از سرشماری ها قبلی قابل انتشار و استفاده نبوده است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: برای ایجاد زیرساختهای مورد نیاز سرشماری بخش کشاورزی شاید نیاز باشد با تاخیر آن را انجام دهند تا بتوانیم به آن استناد کنیم./پایان پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.