×
عضو کمیسیون اجتماعی:

پیشنهادات نماینده مجلس برای اعمال حکمرانی قانونمند در فضای مجازی

زهره سادات لاجوردی گفت: دولت باید به سمت کنترل قانونمند فضای مجازی که هزینه‌های مردم را کاهش و امنیت آنها را افزایش می‌دهد، حرکت کند.

  • ۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۴
  • باشگاه خبرنگاران جوان
  • ۰
  • پیشنهادات نماینده مجلس برای اعمال حکمرانی قانونمند در فضای مجازی

    وی با بیان اینکه قانونمندسازی فضای مجازی و اشراف بر آن در قالب حکمرانی، از جهات مختلف، مهم و ضروری است و امنیت سلامت و منفعت مردم یکی از جنبه‌های اصلی این ضرورت است، گفت: هدف ما باید خروج از موضع انفعالی به موضع فعال و اثرگذار باشد و طبیعتاً سیاست‌ها و ملاک‌هایی بدین منظور باید لحاظ گردد؛ از جمله این سیاست‌ها راه اندازی و بهره برداری از شبکه ملی اطلاعات، حاکمیت داده، تقویت فناوری‌های نوظهور فضای مجازی، توجه به نقش شبکه‌های جهانی در جنگ‌های نرم و هیبریدی و بومی‌سازی تجهیزات فناورانه است.

    لاجوردی درباره اقداماتی که دولت برای این حکمرانی قانونمند باید انجام دهد و نقش دولت، وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی در این زمینه خاطرنشان کرد: دولت‌ها باید توجه داشته باشند که دو قلمرو حکومتی دارند یعنی فضای جغرافیایی واقعی و فضای جغرافیای مجازی که این دو مرتبط و مکمل یکدیگرند و قصور در اداره فضای مجازی به معنای ترویج و گاه حتی تشویق بی‌قانونی در فضای واقعی نیز خواهد شد. اولین اقدامی که دولت باید انجام دهد تغییر باور‌ها به سمت و سوی صحیح، متعارف و جاری در دنیا است.

    عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: دولت باید از سمت کنترل‌گری غیرهدفمند و پرهزینه برای مردم به سمت کنترل قانونمند که هزینه‌های مردم را کاهش و امنیت آنها را افزایش می‌دهد حرکت کند. دولت می‌بایست از ظرفیت‌های سیاستگذاری، علمی، تخصصی و فناوری مجموعه‌های ذیربط خود مانند وزارت ارتباطات و معاونت علمی و فناوری استفاده کند، بدین معنی که هم سازوکار قدرت فنی و ابزاری، هم سازوکار فرهنگ‌سازی در زمینه حقوق و تکالیف افراد حقیقی و حقوقی و هم سازوکار قانونی را به کار بندد تا چارچوب رفتاری و باید‌ها و نباید‌ها مشخص شود.

    نماینده مردم تهران در مجلس با تاکید بر اینکه دولت وظیفه دارد از استقلال، هویت و فرهنگ ملی و بومی کشور دفاع کند و قانونمند کردن فضای مجازی بویژه در عصری که بخش مهمی از تهاجمات و تعدی‌های بین‌المللی در این عرصه حاکی از لزوم اقدام بموقع، کارآمد، کافی و متقابل در برابر رویکرد سایر دولت‌ها بخصوص دولت‌های متخاصم در فضای مجازی است، گفـت: وظیفه دولت باید براساس نیاز روز ایفای نقش حاکمیت در حکمرانی بر فضای مجازی باشد. باید شورای عالی فضای مجازی به عنوان نهاد تخصصی ذیربط به همراه دولت نقشه راه حکمرانی قانونمند در فضای مجازی را تدوین، وزارت ارتباطات زیرساخت‌های فناورانه لازم و کافی را ایجاد و دستورالعمل‌ها را مشخص کند و اگر در موردی به تصویب قوانین موضوعی خاصی نیاز بود، لایحه مورد نظر به مجلس تقدیم شود و کمیسیون‌های مربوطه از بعد نظارتی که دارند انجام کار را از دستگاه‌های ذیربط پیگیری نمایند.

    لاجوردی درباره ابزار‌های مجلس در زمینه نظارت و پیگیری حکمرانی قانونمند اظهار داشت: در معنای ساده، حکمرانی یعنی تنظیم روابط به منظور تأمین حقوق و تعیین وظایف. محور اقدامات ما باید از بین رفتن آسیب‌های فضای مجازی و ارتقای کارآمدی آن باشد تا ضمن حفظ استقلال جغرافیای مجازی کشور، مردم بتوانند با آرامش خاطر از این فضا استفاده صحیح نموده و یک زندگی سالم داشته باشند.

    وی افزود: یک اقدام تقنینیِ مناسب زمانی صورت می‌پذیرد که حقوق و تکالیف همه افراد مرتبط، بخش‌های خصوصی و دولتی و سازوکار‌ها و ضمانت‌های اجرایی بصورت شفاف و متقن مشخص شده و انسجام یافته باشد. متأسفانه حکمرانی سایبری ما دچار خلأ‌های فراوانی است لذا باید با وضع قوانین شفاف و صریح، نظارت و کنترل‌پذیر کردن قوانین و پیش‌بینی اجرای قانون و مقررات با وضع ضمانت‌های اجرایی لازم و نیز امکان بروزرسانی مقررات در کمترین زمان ممکن، به این مهم دست یافت تا این سردرگمی و انباشت خلأ‌ها پایان یابد.

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=19729

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس