به گزارش صبح مجلس؛ عباس پاپیزاده عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، درباره آخرین وضعیت اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری کاهش ساعت کاری کارکنان و افزایش تعطیلات پایان هفته، گفت: این لایحه پس از ارائه از سوی دولت به مجلس، بنا بر مفاد آییننامه داخلی مجلس فرآیند برای تصویب را گذراند و در جلسه علنی به تصویب نمایندگان رسیده است و در نهایت به شورای نگهبان ارسال شد.
وی در توضیح این لایحه بیان کرد: بر اساس این لایحه دولت خواستار کاهش ساعت کاری کارکنان دولت در طور هفته و افزایش تعطیلات پایان هفته به ۲ روز شده بود که نمایندگان در مصوبه خود با کاهش ساعت کاری کارکنان به ۴۰ ساعت در هفته موافقت و شنبهها را به عنوان روز تعطیل انتخاب کردند که در نتیجه با این مصوبه جمعهها و شنبهها تعطیل میشود.
عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه مصوبه مجلس مورد ایراد هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفته است ، اظهار داشت: طبق فرآیند قانونی در این صورت لایحه به مجلس برگردانده میشود و هیئت رئیسه آن را به کمیسیون اجتماعی به عنوان کمیسیون تخصصی ارجاع و مجدد بررسی میشود. پس از بررسی و تصویب در کمیسیون مربوطه جهت ارزیابی همه نمایندگان ، تقدیم هیئت رئیسه میشود تا در نوبت بررسی جلسه علنی قرار گیرد و درباره آن تصمیمگیری شود.
پاپیزاده با بیان اینکه تعطیلی شنبهها منتفی نشده است، بیان کرد: با توجه به اینکه هنوز ظرفیت کمیسیون اجتماعی تکمیل نشده و اعضای هیئت رئیسه آن هم مشخص نشده است به محض تشکیل کمیسیون اجتماعی ایرادات هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره لایحه مذکور به کمیسیون اجتماعی ارجاع میشود تا مورد واکاوی قرار گیرد./انتهای پیام
با توجه به جایگاه عدالت در شرع مقدس اسلام و در اجرای بند (۹) اصل (۳) قانون اساسی، لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری واجب شرعی و الزام قانونی است چون در حال حاضر کارمندان دولت در تهران پنجشنبه ها تعطیل می باشند و کارمندان دولت در شهرستان ها از این تعطیلی محروم هستند. با عنایت به اینکه مساله مذکور مصداق کامل تبعیض و بی عدالتی است مجلس مکلف است یا تعطیلی پنجشنبه های کارمندان تهرانی را لغو کند یا کارمندان شهرستانی نیز مانند کارمندان تهرانی از تعطیلی پنجشنبه ها برخوردار شوند.
آقای رامین، چه چیزی بیشتر از حفظ حیثیت و اعتبار مجلس و مبارزه با بی عدالتی و تبعیض، اولویت دارد؟ اینکه مساله افزایش تعطیلات پایان هفته حدود دو سال است که توسط دولت و مجلس پیگیری میشود و وقت و هزینه زیادی برای بررسی این موضوع اختصاص یافته نشان دهنده اولویت بالای آن می باشد. اینکه ۱۳۶ نفر نماینده مجلس، ۳۰ نفر عضو هیات دولت و دو نفر مرجع تقلید(آیت الله جوادی آملی و آیت الله گرگانی) به این مساله پرداخته اند نشان دهنده اهمیت و اولویت بالای افزایش تعطیلات پایان هفته کارمندان دولت است. حضور ناعادلانه کارمندان دولت در محل کار صرفا باعث نارضایتی شغلی، هزینه تراشی برای دولت، افزایش اشتباهات و خرابکاری شده و کاهش بهره وری را در پی خواهد داشت، به همین دلیل هست که در بین ۱۹۵ کشور دنیا تنها۲ کشور یعنی ایران و جیبوتی هفته ای یک روز تعطیل می باشند، اگر حضور فیزیکی در محل کار باعث پیشرفت بشود پس این دو کشور باید پیشرفته ترین کشورهای دنیا باشند. کارمندان مستقر در تهران هم اکنون پنجشنبه ها تعطیل هستند اما کارمندان شهرستانی تعطیل نیستند آیا عادلانه است؟؟؟؟مجلس باید اشکالات مطرح شده توسط شورای نگهبان را حل کند نه اینکه کلا این موضوع را از دستور کار مجلس خارج نماید. ظاهرا برخی از نمایندگان مجلس عادت کرده بجای حل مساله، صورت مساله را پاک کنند!!!. جسم این مردم از مشکلات معیشتی دردمند است با روح و روان آنها بازی نکنند. کار و تلاش مضاعف کنید و اصلاحات مورد نظر شورای نگهبان را انجام فرمایید.
از جناب آقای عباس پاپیزاده عضو محترم هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی خواهشمندیم با پیگیری افزایش تعطیلات آخر هفته کارمندان دولت، شعار اصلی مجلس و نظام جمهوری اسلامی ایران یعنی مبارز با تبعیض و بی عدالتی، تحقق یابد. تبعیض بین کارمندان مستقر در تهران و برخورداری آنان از تعطیلات پنجشنبه ها و عدم تعطیلی کارمندان شهرستان ها، تبعیضی است که هیچ توجیهی ندارد و باعث نارضایتی شغلی بخش زیادی از کارمندان دولت شده است. سوء تفاهمات مطرح شده از سوی عده ای ناآگاه باعث شد این مصوبه در دور قبل مجلس به نتیجه نرسد هم اکنون امید ما به اعضای محترم هیئت رئیسه مجلس است. با تشکر
دلایل اهمیت و اولویت دار بودن افزایش تعطیلات پایان هفته ضرورت و مزایای افزایش تعطیلات پایان هفته کارمندان دولت :۱- افزایش تعطیلات پایان هفته از آنجا که توسط ۱۳۶ نفر از نمایندگان ملت به تصویب رسیده مخالفت با آن باعث بی اعتبار شدن مجلس و کاهش مشارکت در انتخابات آینده می شود. ۲-از آنجا که کارمندان مستقر در تهران هم اکنون پنجشنبه ها تعطیل هستند مخالفت با افزایش تعطیلی هفتگی کارمندان دولت، موجب تبعیض و بی عدالتی علیه کارمندان مستقر در شهرستان ها می شود.۳- تعطلات دو روز پایان هفته باعث وحدت رویه در تعطیلات واحد های ستادی و واحدهای شهرستانی شده و افزایش هماهنگی آنها را موجب می گردد.۴- کارمندان تهرانی به دلیل بهره مندی از تعطیلی پنجشنبه ها، در طی سال، ۵۳ روز بیشتر از کارمندان شهرستانی از تعطیلات رسمی برخوردارند این مساله باعث نارضایتی شدید کارمندان شهرستانی و احساس تبعیض، کاهش انگیزه شغلی و کاهش بهره وری آنان می شود. ۵- افزایش تعطیلی هفتگی کارمندان باعث صرفه جویی در مصرف آب و برق می گردد. ۶-باعث کاهش یک ششم از هزینه های تلفن، اینترنت، بنزین و گاز ادارات دولتی و حذف هزینه نهار کارکنان مستقر در تهران می شود ۷- فرصت تعاملات بیشتر اعضای خانواده و تحکیم بنیاد خانواده را افزایش می دهد. ۸- تعطیلات دو روز در پایان هفته فرصت لازم برای رفع خستگی جسمی و ذهنی کارمندان و آمادگی بیشتر آنها برای انجام وظایف شغلی در هفته آتی را فراهم می آورد و بطور غیر مستقیم موجب افزایش به بهره وری می گردد. ۹- از ۱۹۵ کشور دنیا فقط ۲ کشور یعنی جیبوتی و ایران تعطلات هفتگی شان یک روز می باشد به نظر می رسد افزایش تعطیلات پایان هفته، موجب افزایش بهره وری کارکنان دولت مخصوصا کارکنان زن شود.۱۰- حضور فیزیکی در محیط کار چندان مهم نیست آنچه مهم هست آمادگی ذهنی و خلاقیت برای انجام کار درست است نه نمایش کار کردن یا خرابکاری، فرق ایران با کشورهای توسعه یافته که بعضا تا سه روز در هفته تعطیل هستند همین است.
شنبه یکشنبه بایدتعطیل شه وجمعه تاقبل نمازجمعه روزکاری اعلام شه مثل مدل موفق کشورمسلمان وبغل گوشمون امارات