به گزارش صبح مجلس، دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی روز جمعه (۱۱ اسفند ماه) برگزار شد، اما مجلس یازدهم تا ۷ خرداد سال ۱۴۰۳ بر سر کار است و پس از این تاریخ، مجلس دوازدهم آغاز بهکار میکند. طبق گفته سخنگوی ستاد انتخابات کشور، نتایج نهایی انتخابات مشهد، خرمآباد، تهران و اقلیتهای مذهبی اعلام نشده است و انتخابات مجلس در ۱۸ حوزه انتخابیه مجلس شورای اسلامی به دور دوم کشیده شده است.
بررسیها از شمارش آرای مجلس شورای اسلامی در تهران نیز نشان میدهد منتخبان این شهر در بیش از دوسوم کرسیها به دور دوم کشیده خواهد شد، هرچند ستاد انتخابات کشور در این زمینه تاکنون اظهارنظر رسمی نکرده است. با وجود این و براساس آماری که تاکنون بهدست آمده است، جمع زیادی از نمایندگان مجلس یازدهم در مجلس آتی نخواهند بود که در این گزارش به تفکیک حوزههای انتخابیه به این موضوع پرداختیم.
البته ناگفته نماند که عدمحضور نمایندگان مجلس یازدهم در مجلس بعدی فقط رأی نیاوردن نیست چراکه براساس قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، داوطلبان موقع ثبتنام باید حداقل ۳۰ سال تمام و حداکثر ۷۵ سال تمام داشته باشند و بر این اساس، «سید مصطفی میرسلیم» و حجتالاسلام «سیدرضا تقوی» مطابق با این اصل از قانون انتخابات، برای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبتنام نکردند.
همچنین برخی از نمایندگان مجلس یازدهم برای حضور در رقابتهای انتخاباتی مجلس دوازدهم از سوی شورای نگهبان تأیید صلاحیت نشدند. علاوه بر این، برخی از نمایندگان مجلس فعلی مانند «ابوالفضل عمویی» و «عزتالله اکبری تالارپشتی» پیش از برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، از شرکت در انتخابات مجلس انصراف دادند.
با همه این تفاسیر و براساس آماری که تاکنون اعلام شده است، ۱۴۷ نماینده مجلس یازدهم، در مجلس آینده نخواهند بود و شاکله مجلس دوازدهم دستخوش تغییرات اساسی شده است./ پایان پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.