به گزارش صبح مجلس؛ علیرضا ورناصری، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره دیپلماسی انرژی: در زمینه دیپلماسی انرژی، دولت سیزدهم تلاشهای خوبی مخصوصاً در حوزه رسیدگی به قراردادهای گازی با کشورهای همسایه داشت. در حوزه صدور فناوری در حوزه نفت مخصوصاً ساخت پالایشگاه در کشورهای دیگر و همچنین موضوع فروش نفت تلاشهای خوبی در دولت سیزدهم صورت گرفته است.
وی در ادامه با اشاره به دیپلماسی فعال گازی ایران در زمینه توسعه تعاملات گازی و برقی میافزاید: دیپلماسی انرژی در دولت سیزدهم به نسبت دولت دوازدهم موفق بوده است. در این دیپلماسی انرژی باید به این مسئله توجه کنیم که چیزی حدود ۱۵ تا ۱۶ کشور همسایه ما هستند که هر کدام به برق، گاز، نفت و سایر انرژیهای موجود در کشور ما نیازمند هستند. ما میتوانیم با توسعه بیشتر دیپلماسی انرژی از ظرفیت کشورهای همسایه برای تبادل نفت استفاده کنیم. دسترسی ایران به آبهای آزاد دنیا نیز مزیت دیگری است که میتوان از آن برای توسعه دیپلماسی انرژی استفاده کرد.
ورناصری تصریح میکند: ایران میتواند به هاب انرژی منطقه نیز تبدیل شود، البته باید در سیاستگذاریها مقداری اصلاحات در برنامههای وزارتین نیرو و نفت انجام شود. در این راستا اگر شورای عالی انرژی کشور به معنای واقعی فعال شود و موانع و مشکلات و راهکارها را بررسی کند ما خواهیم توانست از وضعیت تحریمی فعلی با استفاده از دیپلماسی فعال انرژی رهایی پیدا کنیم. با استفاده از ظرفیتهای انرژی که ایران دارد، میتوان با توسعه روابط کشور را از تولیدات سایر کشورها بینیاز کرد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس تأکید میکند: از این رو به نظر میرسد دیپلماسی دولت سیزدهم در حوزه انرژی موفق بوده است، ولی هنوز هم تا رسیدن به نتیجه ایدهآل راه برای پیمودن داریم.
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.