×

فرونشست زمین درحال از بین بردن مراکز تمدنی کشور است

عضو ناظر مجلس در شوای عالی آب،با بیان اینکه چاه‌های مجاز دو برابر حجم چاه‌های غیرمجاز اضافه برداشت دارند، گفت: فرونشست زمین درحال از بین بردن مراکز تمدنی کشور است.

  • ۲۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۵
  • ۰
  • فرونشست زمین درحال از بین بردن مراکز تمدنی کشور است

    به گزارش صبح مجلس، امیرقلی جعفری بروجنی عضو ناظر مجلس در شوای عالی آب در خصوص مدیریت منابع آبی کشور، گفت: تنها راه برون رفت از وضعیت فعلی مدیریت درست در حوزه آب کشاورزی است، باید بپذیریم ۸۰ درصد یا بیشتر از ۸۰ درصد منابع آبی در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و اگر نتوانیم مصرف آب در حوزه کشاورزی را ساماندهی کنیم وضعیت فعلی تشدید می‌شود.

    نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه چاه‌های مجاز دو برابر حجم چاه‌های غیرمجاز اضافه برداشت دارند، ادامه داد: فرونشست زمین درحال از بین بردن و بلعیدن مراکز تمدنی کشور است، این یک معادله چند مجهولی نیست و استفاده از منابع زیر زمینی بی‌رویه بوده و کشاورزی رتبه اول این مصرف را دارد.

    عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: مدل توسعه و جانمایی صنایع آب‌بر در کشور غلط است و این اتفاقات مربوط به دهه ۶۰ و ۷۰ نیست زیرا درحال حاضر در حال توسعه صنایع فولاد در فلات مرکزی هستیم.

    وی با تاکید بر اینکه جانمایی صنایع آب‌بر و توسعه کشاورزی در اقلیم‌هایی مانند فلات مرکزی که ظرفیت توسعه ندارند فاجعه بوده است، عنوان کرد: برخورد نکردن با برداشت‌های بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی فاجعه بعدی است.

    این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه دو گام مناسب در برنامه هفتم توسعه برداشتیم تا پایش، مهار و پخش سیلاب در کشور و مرکز جامع داده های آب کشور را داشته باشیم، ادامه داد: درحال حاضر وزارت جهاد کشاورزی میزانی را برای مصرف آب اعلام می‌کند و این آمار در وزارت نیرو و مرکز پژوهش‌ها متفاوت است.

    عضو ناظر مجلس در شوای عالی آب با بیان اینکه متاسفانه برنامه ششم توسعه حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد اجرا شده و یکی از دغدغه‌های ما در جریان تدوین برنامه هفتم توسعه دیدن آسیب‌های برنامه‌های توسعه ای گذشته است، گفت: در شش برنامه توسعه‌ای گذشته کشور اعلام شده بود وزارت جهاد کشاورزی موظف است بعد از تدوین برنامه، هفت ماه وقت دارد تا الگوی کشت مناسب را طراحی و ابلاغ کند اما در این جهت حرکتی نشد.

    این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه نمی‌توان الگوی کشت را به صورت دستوری اجرا کرد زیرا الزامات و تمهیداتی دارد، تصریح کرد: زمانی که به کشاورزان لنجانی اعلام می‌کنیم برنج نکارد و به کشاورزان در شرق فلات مرکزی اعلام می‌کنیم هندوانه، خربزه و پیاز نکارد باید کشت جایگزین او را به صورت تضمینی خرید کنیم زیرا کشاورزی ما معیشت محور است و باید معیشت کشاورز را در نظر بگیریم.

    وی افزود: آب در کشور ما کالای اقتصادی نیست بلکه موضوعی فرابخشی بوده و حکمرانی صورت گرفته در حوزه آب طی سال‌های گذشته اشتباه بوده است./پایان پیام

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=13391

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    صبح مجلس
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس